El Consell Comarcal, en col·laboració amb el Consell Comarcal del Vallès Occidental i el Parc de Recerca UAB, ha elaborat una Guia per a la creació de Comunitats Energètiques
Aquesta guia ofereix una visió completa sobre la creació i gestió de Comunitats Energètiques (CE) al Territori B30. S’ha elaborat en el marc del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) i està adreçada a la ciutadania, comerç, empreses locals i administracions públiques.
La guia neix de la necessitat d’emprendre accions col·lectives i participatives cap a un model renovable, amb el consumidor al centre. L’objectiu és fomentar la participació i l’acció de la comunitat local i d’aquesta manera, continuar promovent la sostenibilitat a les comarques vallesanes i la creació de comunitat dins el marc de la transició energètica, mentre es contribueix a pal·liar l’emergència climàtica.
El territori B30 és un espai clau per assegurar la correcta transició energètica del territori, ja que s’hi genera un 25% dels residus industrials de Catalunya. Amb un full de ruta específic, eines i exemples reals i concrets per a una implementació efectiva de Comunitats Energètiques, la guia s’assegura de garantir les necessitats i reptes específics del territori.
La Guia és totalment gratuïta i està adreçada a conèixer tots els aspectes claus de les Comunitats Energètiques, entendre el seu funcionament d’una forma clara i entenedora. Al document, s’hi pot trobar cada pas detallat de forma visual perquè sigui dinàmic.
Aquesta acció del Consell Comarcal contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) números 7 “Energia assequible i no contaminant”, 9 “Indústria, innovació i infraestructura” i 11 “Ciutats i comunitats sostenibles”. El Consell Comarcal aposta per treballar, com administració pública, en el marc de l'Agenda 2030 i els ODS.