Un total de 1.500 persones van visitar aquest cap de setmana les 6 explotacions agràries i l’activitat complementària del Vallès Oriental que van participar a Benvinguts a Pagès, que es va celebrar el cap de setmana del 2 i 3 d’octubre i que a la comarca coordina el Consell Comarcal.
Ha estat un cap de setmana de portes obertes en una edició que ha recuperat amb èxit la presencialitat en explotacions agràries, propostes originals en restaurants, allotjaments i activitats, per ensenyar-nos els camps, ramats, o obradors.
Més de 32.000 persones van viure l’experiència de Benvinguts a Pagès La Festa durant el cap de setmana a tot Catalunya, amb la participació de 150 explotacions agroalimentàries, que van obrir les portes. El cap de setmana va permetre reconnectar el públic amb els productors i productores de Catalunya i del Vallès Oriental. Els pagesos i pageses han fet una valoració molt positiva del cap de setmana en què han estat protagonistes, han divulgat el seu dia a dia i han posat en valor la importància del sector primari
La gran festa del món rural de Catalunya, que ja s’ha fet un lloc a l’agenda de famílies i foodies, esdevé un magnífic aparador pels productes del territori i de temporada perquè els visitants tenen l’oportunitat d’adquirir-los directament als productors i pagesos. També de tastar-los als restaurants que aquell cap de setmana ofereixen el menú Benvinguts a Pagès elaborat amb productes de proximitat de cada comarca.
Benvinguts a Pagès té presència a les 42 comarques catalanes i és una oferta lúdica, turística i gastronòmica a l’entorn del producte i l’àmbit rural que ajuda a desestacionalitzar, a redistribuir el flux turístic de temporada i a descobrir i donar valor al món de la pagesia. La gran majoria dels sectors de l’alimentació hi tenen presència: granges de vedells, porcs i gallines, productors de làctics, cellers, apicultura, pescadors, horta, fruita, cultiu de plantes aromàtiques, molins d’oli, etc.
Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat, a través del Departament d’Agricultura, Pesca i Alimentació, de l’Agència Catalana de Turisme i de la Fundació Alícia, amb la col·laboració dels consells comarcals, consorcis i oficines de Turisme i nombroses entitats i associacions del sector.