L6. Detecció de necessitats

Contribució als ODS:

L’objectiu principal és donar suport en la presa de decisions als responsables polítics i als agents socials i econòmics, mitjançant la recerca i el tractament de les dades, així com l’elaboració i la tramesa de diferents informacions i documents.

Per assolir aquest objectiu hem d’elaborar estudis i anàlisis sectorials que permetin el coneixement exhaustiu de la comarca. A la vegada fer previsions per planificar les actuacions que cal dur a terme en un futur immediat i així donar resposta als problemes futurs.

La base principal per poder definir polítiques públiques coherents amb les necessitats del territori és la planificació territorial.

Aquesta planificació territorial s’ha de dur a terme amb la col·laboració i el treball conjunt de tots els agents implicats que ens permeti pensar col·lectivament, com a cervell d’un territori desenvolupat.

Hem de conèixer la nostra realitat per saber on estem i així poder treballar en futuribles, i definir com volem ser.

El propi territori és qui millor coneix el que li passa. Cal establir metodologies de treball que ens permetin fer anàlisis continuades que ens ajudin a decidir i prendre decisions.

I per fer-ho no només ens hem de nodrir de les informacions elaborades internament sinó que també necessitem els recursos externs per poder-nos alimentar i fer una planificació consistent.

La visió d’aquesta planificació ha de ser sempre amb una mirada des del territori, per poder obtenir millors respostes a allò que se’ns demana des de la ciutadania.

Es tracta d’aturar-nos, pensar, desenvolupar i crèixer com a territori. Aquest creixement no ha de ser sempre quantitatiu sinó que ens interessa moltes vegades un creixement en valor afegit, més qualitatiu que permeti incrementar el nivell de vida de la ciutadania.

Com elements fonamentals per dur a terme aquesta tasca es requereix d’un Centre d’Estudis del Vallès Oriental així com de la capacitat de generar la xarxa comarcal sobre estudis i necessitats del territori i de les persones que ens permetin recollir aportacions sobre les amenaces i oportunitats existents.

En aquest bloc treballarem dos àmbits que ens serveixen per distingir quina informació ens ve donada internament i quina hem de buscar fora de la nostra organització.

 

Generar espais per trobar-nos i conèixer què fa cadascuna de les persones que treballa a l’organització.

Conèixer les tasques i el procés que representa l’inici d’un expedient dins de l’organització.

Reflexionar sobre l’estructura organitzativa.

Implementar els canvis sorgits de l’anàlisi de l’estructura organitzativa.

Treballar i millorar la gestió de Big Data.

Realitzar una diagnosi sobre les necessitats formatives especialment en noves tecnologies.

 

Fer una diagnosi de la nostra realitat territorial.

Conèixer les necessitats dels ajuntaments i dels diferents agents del territori.

Copsar les necessitats de la ciutadania.

 

Darrera actualització: 24.05.2024 | 15:02
Darrera actualització: 24.05.2024 | 15:02