El grup de treball de PAE de la TVOA impulsa un estudi sobre l’impacte dels impostos municipals als polígons

Dimarts, 19 de maig de 2020
  • Tècnics municipals i comarcals, sindicats i patronals han analitzat també la situació econòmica fruit de la crisi provocada per la COVID-19 i han plantejat prioritats per a la reactivació.

L’Observatori dels Polígons d’Activitat Econòmica del Consell Comarcal prepara un estudi monogràfic sobre l’impacte dels impostos municipals a les empreses que ocupen els 127 polígons d’activitat econòmica de la comarca.

Així es va decidir en el grup de treball de PAE de la Taula Vallès Oriental Avança, que es va reunir ahir per fer seguiment dels projectes que s’estan desenvolupant i per valorar la situació econòmica de la comarca fruit de la crisi provocada per la COVID-19. Aquesta és la segona reunió que se celebra de manera telemàtica degut a les mesures de confinament.

L’estudi serà el primer informe monogràfic que oferirà l’Observatori dels Polígons d’Activitat Econòmica del Vallès Oriental i pretén analitzar com afecten els principals impostos i taxes municipals als PAE, les bonificacions que apliquen els ajuntaments, així com la comparativa de la càrrega fiscal en els diversos municipis de la comarca i les capitals de les comarques veïnes. Concretament, els impostos que s’analitzaran són l’Impost de Béns Immobles, l’Impost de Vehicles, l’Impost de Construccions, l’Impost d’Activitats Econòmiques, la Taxa de Llicències Urbanístiques i la Taxa de llicència d’activitats.

D’altra banda, durant la reunió s’ha fet valoració de quin és l’impacte econòmic que està tenint la crisi de la COVID-19 en el teixit econòmic de la comarca i s’han debatut quines han de ser les prioritats a partir d’ara.

Així, el grup de treball considera necessari donar prioritat a les mesures de reactivació que tinguin un impacte directe i permetin mantenir l’activitat econòmica de la comarca i els seus llocs de treball. En aquest sentit, tècnics municipals i comarcals, sindicats i patronals han posat diverses propostes sobre la taula que hauran de ser debatudes i acordades al llarg dels propers dies per part dels òrgans de direcció de la TVOA.

Darrera actualització: 9.09.2021 | 13:53