El Consell Comarcal llença una campanya per promoure la igualtat en les cures

Dimecres, 9 d’octubre de 2024

La campanya compta amb monòlegs, tallers de paternitat positiva i píndoles audiovisuals.

El Consell Comarcal, a través de l’Àrea de Polítiques Socials i d’Igualtat, presenta la campanya La corresponsabilitat és #cosadetothom amb la participació de 20 ajuntaments de poblacions de menys de 20.000 habitants de la comarca. Aquesta acció s’emmarca dins del programa Temps x Cures del Departament d’Igualtat i Feminisme de la Generalitat, finançat a través del Plan Corresponsables del Ministeri d’Igualtat.

L’objectiu de la iniciativa és donar visibilitat sobre les desigualtats de gènere, donar reconeixement social a les funcions de cura i avançar cap a una major corresponsabilitat dels homes. Les accions també estan enfocades a incidir sobre la consciència social de les paternitats positives i els rols de les diferents figures dins les famílies actuals. 
 

Monòlegs, tallers de paternitat positiva i píndoles audiovisuals

La campanya La corresponsabilitat és #cosadetothom està formada per tres eixos: monòlegs, tallers de paternitat positiva i píndoles audiovisuals. El projecte s’ha dissenyat amb la participació dels municipis.

Tota la informació de la campanya es pot trobar a https://cosadetothom.cat/.

Les activitats que han encetat la campanya són els espectacles Monòlegs a la plaça: Cures a càrrec de la Nus Cooperativa. Es tracta d’obres participatives on es troben uns personatges que presencien situacions de desigualtat de gènere entorn a les cures i no saben com resoldre-ho. Cal inscripció prèvia, la qual es pot trobar al web de la campanya. Són un total de 10 actuacions que finalitzaran el 4 de desembre.

El següent Monòleg es realitzarà el 18 d’octubre a Montornès del Vallès a la plaça Joaquim Mir a les 17.30. El seguirà Sant Antoni de Vilamajor al parc de Can Sauleda el 24 d’octubre, a Caldes de Montbui a la plaça Catalunya el 29, a la Biblioteca de Llinars del Vallès el 30 d’octubre, al Centre Cívic de Riells del Fai el 8 de novembre i per acabar, el 4 de desembre al casal d’avis de La Llagosta.

En els cicles de tallers de paternitat positiva Tu ets el millor pare per a les teves filles i els teus fills s’ofereix un espai on els homes poden aprofundir en el seu rol com a pares. Es duran a terme entre els mesos d’octubre i novembre. Té una durada de 8 hores repartides en 4 tallers de 2 hores i cal inscripció prèvia.

El cicle es realitzarà als municipis de Montmeló, Lliçà de Vall, Lliçà d’Amunt, La Roca del Vallès, Figaró-Montmany, Parets del Vallès, Aiguafreda i un entre Llinars del Vallès i Sant Antoni de Vilamajor.

Finalment, es durà a terme el projecte participatiu de creació de 6 càpsules audiovisuals d’un minut i mig cadascuna que tractaran diferents temàtiques com la càrrega mental, la cura de la petita infància i de les persones dependents.

La previsió és que les càpsules es difonguin pel Dia Internacional de la Dona el 8 de Març de 2025 i estan adreçades a tota la ciutadania.

A més, a través del programa Temps x Cures, el Consell Comarcal dona finançament  als ajuntaments que ho sol·liciten per reforçar o crear nous serveis de cura que afavoreixin la conciliació familiar, en especial de les dones, tals com serveis de cangur puntuals o permanents en equipaments o a domicili, serveis d’acollida, casals d’estiu, colònies, casals de joves i serveis anàlegs.

   

Aquest servei del Consell Comarcal contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 5 "Igualtat de gènere", 10 "Reducció de les desigualtats" i 17 "Aliança pels objectius". El Consell Comarcal aposta per treballar, com administració pública, en el marc de l'Agenda 2030 i els ODS.

Darrera actualització: 9.10.2024 | 16:33