Foment de l'ocupació

El Consell Comarcal del Vallès Oriental du a terme polítiques actives d'ocupació mitjançant l'execució de programes promoguts pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i/o la Diputació de Barcelona.

Aquests programes cerquen: reduir la taxa d’atur a la comarca, oferir orientació laboral i formació professionalitzadora, així com realitzar prospeccions empresarials per incrementar l'encaix entre les necessitats de les empreses del territori i els perfils laborals disponibles.

 • Programa Talents en Potència  (impulsat pel Departament de Treball): adreçat a persones amb certificat de discapacitat, malaltia mental o perceptores de la Renda Garantida Ciutadana. Ofereix itineraris personals d'inserció que combinen orientació en el procés de recerca de feina, pràctiques a empreses i formació en competències transversals. El programa inclou la prospecció d'empreses que vulguin acollir en pràctiques les persones participants i així conèixer els seus perfils competencials per valorar-ne la contractació. El programa l'executa el Consell Comarcal amb el suport dels ajuntaments de Sant Celoni, Llinars del Vallès, La Roca del Vallès, Montornès, Montmeló, Les Franqueses del Vallès, Lliçà d'Amunt, Lliçà de Vall i Santa Eulàlia de Ronçana.

 • Programa Fem Ocupació per a Joves (impulsat pel SOC): adreçat a joves en situació d’atur de 18 a 29 anys, amb formació mínima d’ESO, Batxillerat o Cicle de Grau Mig. Combina prospecció empresarial, tutorització i seguiment individualitzat, formació i inserció laboral

 • Programa Treball i Formació (impulsat pel SOC): Adreçat a persones en situació d’atur que combina formació preferiblement amb Certificat de Professionalitat i contracte de treball de 6 o 12 mesos per dur a terme treballs de caràcter públic i interès social.
  • Per a persones en situació d’atur de llarga durada, no perceptores de prestació per desocupació o subsidi ni d’ajut del Programa de Requalificació Professional (PREPARA), preferentment majors de 45.
  • Per a beneficiaris de la Renda Garantida Ciutadana.
  • Per a dones víctimes de violència de gènere i/o en situació d’atur de molt llarga durada no perceptores de prestació per desocupació o subsidi ni d’ajut del Programa de Requalificació Professional (PREPARA), preferentment majors de 55 anys.


 • Programa Ocupació a la Indústria Local (OIL) : Impulsat per la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal, ajuntaments i agents socio-econòmics del territori. Aquest programa se centra en els sectors del metall, l'automoció i la logística i persegueix els següents objectius: millorar l'ocupabilitat dels participants en el programa (augmentant la inserció laboral i/o millorant les condicions contractuals actuals); fomentar les vocacions industrials i la presència de la dona en l'àmbit industrial; acompanyar a les empreses en el seu desenvolupament 4.0 i en la millora de la seva competitivitat. És un programa que combina formació especialitzada, tutorització individual i inserció laboral.

 

USUARIS

 • Persones destinatàries dels programes.
 • Empreses
 • Ajuntaments del Vallès Oriental
Darrera actualització: 21.02.2019 | 11:51