Promoció Econòmica

L’Àrea de Promoció Econòmica promou i desenvolupa actuacions, programes o serveis que contribueixin a adequar les necessitats de les empreses a les de les persones que busquen ocupació, i que incentivin la creació de llocs de treball lligats a l’evolució d'un creixement econòmic sostenible a la comarca.

En aquest sentit, la missió de l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal és contribuir al desenvolupament econòmic i sostenible del Vallès Oriental a partir de:

La dinamització del mercat de treball local

Programes que pretenen millorar la inserció laboral de persones amb especials dificultats a través de la prospecció d'empreses i el desenvolupament d'accions concretes per aquests col•lectius.

La dinamització del teixit productiu local

Amb aquests programes es pretén potenciar el desenvolupament endogen dels municipis donant suport a determinats sectors productius com el sector agroalimentari o les activitats associades.

La col·laboració dels agents socials i econòmics de la comarca amb les administracions locals

Es treballa per impulsar marcs de col·laboració que afavoreixin el treball conjunt entre els agents del territori, per determinar les línies d'actuació prioritàries per a la promoció econòmica i el foment de l'ocupació, i la metodologia de treball oportuna. El principal acord de col·laboració des del 2001 ha estat el Pacte Territorial per a l'Ocupació del Vallès Oriental.

Notícies

 • 19 de març de 2019 El mercat social com a element dinamitzador del territori ateneu

  Taula Territorial: El mercat social com a element dinamitzador del territori.

  El proper 25 de març, de 17 a 19 hores, tindrà lloc al Centre Cívic Nord de Granoller la Taula Territorial: "El mercat social com a lement dinamitzador del territori. Organitzada per l'Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental.

 • 6 de març de 2019 L’atur es redueix en 277 persones durant el mes de febrer Avanç Atur Febrer 2019 Vallès Oriental

  Durant el passat mes de febrer el Vallès Oriental registra un total de 21.736 persones  apuntades a les Oficines de Treball, 277 persones menys respecte al mes de gener. El decreixement intermensual és de l’1,26%, superior a la reducció registrada al conjunt de Catalunya (-0,4%). La taxa d’atur registral (segons el càlcul elaborat per l’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal del Vallès Oriental) se situa en l’11,16%.

 • 28 de febrer de 2019 El Vallès Oriental aposta per la dona a la indústria DonesMetall

  Les jubilacions previstes per les properes decades a la indústria fan necessari un relleu generacional i el programa Vallès Oriental 4.0 pretén fomentar les vocacions industrials especialment entre les dones per reforçar un sector encara avui masculinitzat.

Darrera actualització: 28.01.2019 | 13:16