Promoció Econòmica

L’Àrea de Promoció Econòmica promou i desenvolupa actuacions, programes o serveis que contribueixin a adequar les necessitats de les empreses a les de les persones que busquen ocupació i que incentivin la creació de llocs de treball lligats a l’evolució del creixement econòmic sostenible de la comarca.

En aquest sentit, la missió de l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal és contribuir al desenvolupament econòmic i sostenible del Vallès Oriental, a partir de:

La dinamització del mercat de treball local

Els programes que es promouen dintre d'aquest àmbit pretenen millorar la inserció laboral de les persones amb especials dificultats, a través de la prospecció d'empreses i el desenvolupament d'accions concretes per a diferents col•lectius com són els joves, les persones amb discapacitats o malalties mentals i les dones.

La dinamització del teixit productiu local

Amb aquests programes es pretén potenciar el desenvolupament endogen dels municipis donant suport a determinats sectors productius com el sector agroalimentari o les activitats associades.

La col·laboració dels agents socials i econòmics de la comarca amb les administracions locals

Es treballa per impulsar marcs de col·laboració que afavoreixin el treball conjunt entre els agents del territori, per determinar les línies d'actuació prioritàries per a la promoció econòmica i el foment de l'ocupació, i la metodologia de treball oportuna. El principal acord de col·laboració des del 2001 ha estat el Pacte Territorial per a l'Ocupació del Vallès Oriental.

Notícies

 • 5 de novembre de 2018 L’atur a la comarca creix en 265 persones durant el mes d’octubre Avanç Atur Vallès Oriental Octubre 2018

  Durant el passat mes d’octubre, el Vallès Oriental va registrar un total de 21.497 persones apuntades a les Oficines de Treball, 265 persones més respecte al mes anterior. El creixement intermensual és de l'1,25%, inferior al registrat al conjunt de Catalunya amb un 2,9%. La taxa d’atur registral (segons el càlcul elaborat per l’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal del Vallès Oriental) se situa en l’11,03%.

 • 11 d'octubre de 2018 La contractació formalitzada durant el tercer trimestre s’incrementa més d’un 5% respecte al 2017 Avanç Contractació Vallès Oriental 3T 2018

  Avanç de Contractació registrada 3T 2018

  Durant el tercer trimestre de 2018 es van formalitzar 42.719 contractes al Vallès Oriental, 980 més que durant el segon trimestre d’enguany (+2,3%). La variació interanual (respecte al tercer trimestre de l’any anterior) també registra una evolució positiva: la contractació augmenta un 5,2% (+2.128 contractes més).

 • 3 d'octubre de 2018 L’atur decreix a la comarca durant el mes de setembre Avanç Atur Setembre 2018 Vallès Oriental

  Durant el passat mes de setembre, el Vallès Oriental va registrar un total de 21.232 persones apuntades a les Oficines de Treball, 402 persones menys respecte al mes anterior. El decreixement intermensual és de -1,86%, molt superior al registrat al conjunt de Catalunya amb un -0,1%. La taxa d’atur registral provisional(segons el càlcul elaborat per l’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal del Vallès Oriental) es situa en el 10,87%.

Darrera actualització: 19.07.2013 | 12:12