Prestacions per desocupació al Vallès Oriental. Juny 2024

Dimarts, 10 de setembre de 2024

El primer semestre de 2024, un 70,91% de les persones aturades a la comarca és preceptora d'algun tipus de prestació per desocupació, xifra superior a la registrada fa un any i superior també a la registrada al conjunt de la demarcació de Barcelona.

Així, el primer trimestre de 2024 les dades del Vallès Oriental relatives a les persones que reben una prestació per desocupació sumen 12.963 persones beneficiàries, el que suposa un lleuger descens respecte al juny de 2023, quan es van registrar 13.015 prestacions per desocupació. Això suposa un descens absolut de 52 persones beneficiàries i un descens relatiu del 0,40%. Com dèiem però, la cobertura és superior a la registrada fa un any (68,54%), ja que l'atur registrat es redueix amb força respecte a les dades de fa un any (-3,73%)

 

 

Les dades de prestacions per desocupació del mes de juny de 2024 mostren l’ augment del grau de cobertura d'aquestes, ja que el percentatge de persones en situació d'atur que no rep cap tipus de prestació es situa en el poc més del 29%, una reducció de gairebé 2 punts percentuals respecte el juny de 2023. Es consolida així la recuperació, en termes de protecció social de la població desocupada, amb nivells de cobertura similars a les xifres registrades abans de 2019, iregistrant percentatges similars a fa més de 10 anys.

Per sexes però es constata un diferencial important, amb una major proporció de dones que reben algun tipus de prestació de tipus assistencial.

 

* NOTA METODOLÒGICA La cobertura de les prestacions mesura la proporció de persones aturades que reben algun tipus de prestació o subsidi econòmic de desocupació. Es calcula situant al numerador la suma de la població beneficiària de prestacions contributives i de prestacions assistencials i, al denominador, la població desocupada total. Hi ha col·lectius al numerador (demandants d’ocupació no classificats com a aturats registrats: fixos discontinus i treballadors afectats per ERTOs) que no hi són al denominador. Per tant, la proporció podria superar el 100% perquè aquests col·lectius poden tenir dret a prestacions.

Darrera actualització: 10.09.2024 | 10:38