Promoció Econòmica

L’Àrea de Promoció Econòmica promou i desenvolupa actuacions, programes o serveis que contribueixin a adequar les necessitats de les empreses a les de les persones que busquen ocupació, i que incentivin la creació de llocs de treball lligats a l’evolució d'un creixement econòmic sostenible a la comarca.

En aquest sentit, la missió de l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal és contribuir al desenvolupament econòmic i sostenible del Vallès Oriental a partir de:

La dinamització del mercat de treball local

Programes que pretenen millorar la inserció laboral de persones amb especials dificultats a través de la prospecció d'empreses i el desenvolupament d'accions concretes per aquests col•lectius.

La dinamització del teixit productiu local

Amb aquests programes es pretén potenciar el desenvolupament endogen dels municipis donant suport a determinats sectors productius com el sector agroalimentari o les activitats associades.

La col·laboració dels agents socials i econòmics de la comarca amb les administracions locals

Es treballa per impulsar marcs de col·laboració que afavoreixin el treball conjunt entre els agents del territori, per determinar les línies d'actuació prioritàries per a la promoció econòmica i el foment de l'ocupació, i la metodologia de treball oportuna. El principal acord de col·laboració des del 2001 ha estat el Pacte Territorial per a l'Ocupació del Vallès Oriental.

Notícies

  • 22 de maig de 2019 Curs de fertilització i compostatge agrícola el 28 de maig de 2019 Fertilització i compostatge

    El Consell Comarcal del Vallès Oriental, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, Xarxa Productes de la Terra, organitzar el proper dimarts 28 de maig de 9.30 a 13.30 h el Curs FERTILITZACIÓ I COMPOSTATGE.

  • 9 de maig de 2019 L’atur al Vallès Oriental es redueix en 208 persones durant el mes d’abril Avanç Atur Registrat Abril 2019 Vallès Oriental

    Durant el passat mes d’abril el Vallès Oriental registra un total de 21.535 persones apuntades a les Oficines de Treball, 208 persones menys respecte al mes de març. El decreixement intermensual és del 0,96%, mentre que al conjunt de Catalunya l’atur s’ha reduït de manera destacada en un 3,6%. La taxa d’atur registral (segons el càlcul elaborat per l’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal del Vallès Oriental) se situa en el 10,91%.

  • 8 de maig de 2019 En marxa la 3a edició del Compromís Biosphere 1a sessió a Can Muntanyola. Granollers

    Durant els mesos d’abril i maig s’han fet dues sessions de formació a Can Muntanyola de Granollers i al CSETC de Cardedeu, adreçades a les empreses i entitats del sector turístic que aquest 2019 s’han adherit per primera vegada al programa  Compromís per la sostenibilitat Biosphere , gestionat al Vallès Oriental pel Consell Comarcal i que ja compta amb 32 distincions al territori.

Darrera actualització: 28.01.2019 | 13:16