Lliurament Premis LismiVO2017

Dimecres, 13 de juny de 2018

El proper dia 20 de juny, a les 19 hores, tindrà lloc, a la sala de Plens de l’Ajuntament de Cardedeu, la segona edició dels PREMIS LISMIVO a l’empresa socialment més responsable de la comarca, amb la intenció de reconèixer i valorar públicament la seva tasca social en la integració laboral de les persones amb discapacitat.

En aquest premi han optat empreses amb centre de treball al Vallès Oriental que garanteixen el dret a la igualtat d’oportunitats i de tracte de les persones amb discapacitat a través de l’accés a l’ocupació.

Aquesta iniciativa va sorgir de la Xarxa LISMIVO, integrada per diferents entitats de la comarca directament relacionades amb la inserció laboral de les persones amb discapacitat per tal d’afavorir la seva inserció laboral i coordinades pel Consell Comarcal.

Al 2004 el Consell Comarcal va marcar com a una de les línies de treball prioritàries, el treballar i potenciar la integració laboral de les persones amb discapacitat. Intervenint conjuntament les àrees de Promoció Econòmica i Polítiques Socials. Paral·lelament des del Pacte Territorial per l’Ocupació al Vallès Oriental també es va començar a treballar per la inserció laboral de col·lectius en risc d’exclusió social. Es va crear una comissió de treball impulsada pel Consell Comarcal, de la qual va néixer la Comissió per a la Inserció Laboral de Persones amb Discapacitat, formada pels Centres Especials de Treball i altres entitats especialitzades de la comarca.

A causa del nombre d’entitats integrants, el constant intercanvi d’informació entre elles, el coneixement mutu de les mateixes i el poder dur a terme un conjunt d’activitats mitjançant consens, va fer que a l’any 2008, el nom de la comissió passes a dir-se Xarxa LISMIVO.

Així dons, a l’any 2010 es va constituir la Taula Territorial – Xarxa LISMIVO formalitzada a través de la signatura d’un conveni de col·laboració , on a part de les entitats especialitzades, es van incorporar els sindicats, les Oficines de Treball de la Generalitat, alguns Serveis Locals dels ajuntaments i les associacions d’empresaris.

 

Actualment la Xarxa Lismivo està formada per administracions públiques (Diputació de Barcelona; ajuntaments de Cardedeu, Santa Maria de Palautordera i Granollers; Oficines de Treball de la Generalitat de Granollers, Granollers-Perifèria i Mollet; i el Consell Comarcal del Vallès Oriental), entitats especialitzades (APINDEP Ronçana SL, APADIS, Castell de Sant Foix, Centre Sirius, Centre de formació Mordered, Escola Pia, Fundosa Social Consulting (Fundació ONCE)), Centres Especials de Treball (Baix Montseny, Ral, Viver de Bell-lloc, Grupdem, Xavier Quincoces, Taller Alborada, Emiser Vallès, Intelami,TEB Verd), l’Oficina Tècnica Laboral (OTL) de Granollers i de Mollet, el Servei Prelaboral (INTRESS), els sindicats CCOO i UGT i la patronal Fundació PIMEC

Els objectius de la xarxa són la consolidació del treball en xarxa entre les entitats que en formen part; la sensibilització de l’empresariat, la ciutadania i les administracions públiques per afavorir la inserció social i laboral de les persones amb discapacitat; impulsar la inserció laboral de les persones amb discapacitat a l’empresa ordinària; reforçar i crear circuits d’atenció a persones amb discapacitat al territori; i buscar fonts de finançament per a l’execució de les accions.

El proper dia 20 de juny, es procedirà a fer el reconeixement de les empreses que considerem socialment més responsables pel que fa a la seva d’integració laboral de les persones amb discapacitat de l’any 2017, mitjançant el lliurament del distintiu lismiVO 2017. I una d’elles, a més rebrà el guardó lismiVO 2017 que consta d’una “Dona d’aigua” dissenyada exclusivament per aquest motiu i duta a terme pels treballadors del CET Taller Alborada.

La valoració de les candidatures de les empreses participants s’ha dut a terme segons les bases aprovades i seguint els criteris establers que han estat els següents:

  • El percentatge de contractes de persones amb discapacitat respecte al total de contractes de la plantilla
  • El sexe i les edats dels treballadors
  • La temporalitat, jornada i antiguitat dels contractes
  • El tipus i/o grau de discapacitat de les persones contractades
  • Que utilitzin serveis de Centres Especials de Treball
  • Que col·laborin amb entitats de la xarxa lismiVO
  • Que acullin persones amb discapacitat en pràctiques

Les empreses que s’han presentat a aquesta convocatòria dels Premis Lismivo 2017 són les següents:

  • Fundació Privada Hospital Asil de Granollers
  • Montajes y Servicios Industriales Guicar, SL de Cardedeu
  • Maquinaria Industrial Dara, SL de Granollers
  • TI Group Automotive Systems, SA de Montornès del Vallès

 

Darrera actualització: 14.06.2018 | 09:46