La Roca acull el debat sobre emergències en habitatge i desnonaments

Divendres, 5 d'abril de 2019 a les 00:00

El Centre Cultural La Roca va acollir ahir un centenar de persones en les segones jornades de debats sobre habitatge del Vallès Oriental per parlar sobre l'abordatge de les situacions sobrevingudes.

La sessió es va iniciar amb la benvinguda de Carles Fernández, alcalde de la Roca del Vallès i Dolors Castellà, consellera d'Habitatge del Consell Comarcal

Tot seguit l'assesora del Síndic de Greuges​, Núria Pernas, va explicar les funcions del Síndic i quines solucions d’urgència en matèria d’habitatge proposen des d'aquesta institució.

A continuació va tenir lloc la segona ponència titulada “actuació judicial en els desnonaments davant les situacions de vulnerabilitat social” a càrrec de Laura Force, advocada associada al despatx Gay-Rosell & Solano, especialitzada en dret Civil, Bancari, Registral, immobiliari i Penal i amb àmplia experiència en la representació lletrada de grans tenidors en processos judicials de tot tipus.

El doctor en dret Juli Ponce, catedràtic de Dret Administratiu a la UB i director de l'institut de Recerca de la UB TransJus, va pronunciar la darrera ponència de presentació de l'Informe jurídic sobre la fórmula 60/40 amb què les administracions han d'aforntar el pagament del lloguer de les persones vulnerables. 

Finalment es va donar veu als assistents per enriquir el debat i emplaçar a tothom qui ho vulgués al proper debat del dia 10 a Granollers en motiu de la presentació del llibre La Llei del Dret a l’Habitatge a Catalunya. Deu anys de vigència. Balanç i Futur

La jornada va ser presentada i modera per Laura Fusté i Andreu, Arquitecta tècnica i llicenciada en dret, responsable de l’Oficina Comarcal d’Habitatge del Vallès Oriental.

Darrera actualització: 05.04.2019 | 15:19