La desena edició de la Fira Guia't presenta novetats

Dimecres, 3 d'abril de 2019 a les 16:00

Els propers 9,10 i 11 d’abril es celebrarà a l’espai firal de Roca Umbert la desena edició de la fira d'estudis post obligatoris del Vallès Oriental.

La Fira Guia't és fruit del treball que es fa des de la Xarxa de Transició Escola Treball (Xarxa TET) de la comarca, de la qual formen part una vintena d’ens locals de la comarca, i que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i de la Direcció General de Joventut. I és una Fira que es du a terme des de l’any 2010 amb l’objectiu de donar a conèixer els estudis post obligatoris que s'ofereixen a la nostra comarca.

A l'acte de presentació, que ha tingut lloc aquest dimecres 3 d'abril a l'Oficina Jove del Vallès Oriental, hi han intervingut:

  • David Ricart, president del Consell Comarcal
  • Laura Ribalaiga, coordinadora territorial de Barcelona de la Direcció General de Joventut
  • Josep Maria García, cap d'estudis d'empresa a l’Escola Municipal del Treball de Granollers, en representació dels expositors
  • Josep Mayoral, alcalde de Granollers.

A la roda de premsa s'ha destacat la utilitat de la Fira per fomentar en els joves l’interès per formar-se i aprendre alhora que permet assessorar les famílies i en general tota la comunitat educativa. Enguany també es compta amb una segona mostra, l’espai Indústria 4.0, que permet connectar les necessitats de les empreses i amb les oportunitats per als joves.

L'objectiu d'aquesta mostra, a la Sala Nau B1, és promoure les vocacions industrials, i és que la Formació Professional  té en aquest sentit una oportunitat per a totes aquelles persones que busquin un futur laboral d’èxit. Josep Maria García, cap d'estudis d'empresa de l'Escola Municipal del Treball, ha explicat que la indústria 4.0 "permet reduir costos i ser més eficients amb l'ús de la tecnologia" i que a la Fira Guia't hi trobarem exemples com drons, robòtica, realitat virtual o augmentada.  També s'hi faran xerrades temàtiques i demostracions dirigides a tots els visitants i, molt especialment, als alumnes de Batxillerat per tal que coneguin les oportunitats que ofereixen els cicles de grau superior relacionats amb la indústria 4.0

Un altre novetat d’enguany és la mirada inclusiva, especialment en temes de gènere. Serà un espai lliure de sexisme, LGTBI+fòbia, racisme o qualsevol actitud discriminatòria, on tots els participants (tant expositors, participants com ponents) han de tenir present aquest enfocament.

David Ricart ha explicat que hi ha més de 2000 alumnes inscrits, més de 40 centres participants, més de 50 famílies i 30 professionals que fan preveure l'èxit de la Fira en la seva desena edició.

La Fira Guia't

La Fira reuneix més de 40 expositors i és visitada cada any per més de 2000 persones. Es tracta d'una cita ineludible per a joves i les seves famílies ja que els ofereix informació i orientació sobre l'oferta formativa just en el moment en què han de decidit què estudiar després de l'ESO. A més de la informació dels centres de formació professional de la ciutat i d’altres poblacions del Vallès Oriental, Maresme, Barcelonès, o Osona, entre altres, hi trobaran xerrades i tallers, amb l'objectiu de despertar inquietuds als joves i que puguin conèixer de primera mà experiències d’altres joves que han passat per aquesta situació de tria. També es poden informar, per exemple,  sobre la possibilitat d’acabar els estudis amb una beca Erasmus.

Aquesta desena edició de la Fira Guia't consolida l'aposta per la Formació Professional que és garantia d’èxit acadèmic i professional. Més del 50% de les persones que acaben aquesta formació s’insereixen en el món laboral i en algunes famílies professionals, com les més vinculades a la indústria, aquesta xifra pot arribar fins  al 90%. A més, aquesta edició d'aniversari obre una nova etapa que ja no busca només el prestigi i difusió de la Formació Professional, sinó que aposta per situar-la en la centralitat que li pertoca.

Visites guiades a la Fira Guia't per a famílies

El dimecres 10 d’abril, de les 17 a les 20 h, es pot visitar la Fira Guia’t, a la nau de Dents de Serra de Roca Umbert, i descobrir els espais d’orientació personalitzada, les demostracions i la mostra d’expositors. Hi haurà visites guiades a les 17 i a les 17.30 h per a famílies que tenen alumnes a 3r i 4t d’ESO. La visita inclou la xerrada d’orientació “Ja acaben l’ESO....i ara què?”

Podeu apuntar-vos gratuïtament a les visites guiades i xerrades a través de http://firaguiat.vallesjove.cat(link is external)

La primera edició de la Fira Guia't

Des de la seva primera edició, l'any 2009, Granollers acull la Fira Guia't, una mostra que va néixer amb l'objectiu de donar a conèixer l’oferta formativa de cicles formatius a la comarca i prestigiar la formació professional que, malgrat ser una molt bona sortida educativa i professional, continuava patint prejudicis. Aquell any, gairebé 20 expositors van participar-hi a l’antiga Nau B1, encara per rehabilitar. Tot i les inclemències del temps, prop d’un miler de joves varen assistir per primera vegada a aquesta fira, que avui, 10 anys més tard, s’ha convertit en un referent de les fires d’orientació en formació professional de tot Catalunya.

Darrera actualització: 09.04.2019 | 16:44