En marxa la 3a edició del Compromís Biosphere

Dimecres, 8 de maig de 2019 a les 00:00

Durant els mesos d’abril i maig s’han fet dues sessions de formació a Can Muntanyola de Granollers i al CSETC de Cardedeu, adreçades a les empreses i entitats del sector turístic que aquest 2019 s’han adherit per primera vegada al programa  Compromís per la sostenibilitat Biosphere, gestionat al Vallès Oriental pel Consell Comarcal i que ja compta amb 32 distincions al territori.

Aquest any, l’Ajuntament de Caldes de Montbui s’adhereix com a primera destinació disposada a treballar els criteris de sostenibilitat en la globalitat del municipi, a banda que la seva Oficina de Turisme ja va aconseguir la distinció des de la primera edició.  També, s’han adherit tres empreses de Cardedeu: Ca l’Espavil, allotjament turístic, la Guingueta de Pompeu Fabra, restaurant i l’Esquirol Natura i lleure, empresa de serveis; el càmping del Parc mediambiental de Gualba, l’empresa Green Indoor Park de les Franqueses del Vallès, la casa de turisme rural Can Burguès de Santa Eulàlia de Ronçana, el celler de Can Roda de Santa Maria de Martorelles  i Aire Ancient Baths de Vallromanes.

Comença així la tercera edició d’aquest programa que té com a finalitat principal implementar una gestió més sostenible en tots els agents d'una destinació turística. Els pilars del Compromís per la Sostenibilitat són: la formació, els plans de millora continua i el treball per a la millora de la destinació.

Els requisits que han de treballar i complir les entitats adherides tenen a veure amb la gestió sostenible, la conservació i millora del patrimoni cultural, la conservació ambiental, el desenvolupament econòmic i social, la qualitat i seguretat i la implicació del client. En el treball individual que ha de fer cada establiment per al compliment d’aquests requisits, les empreses comptaran amb l’assessorament individual de l’empresa CETT, especialista en aquesta matèria.

El Compromís per la sostenibilitat Biosphere és un programa desenvolupat per la Diputació de Barcelona i articulat per la Cambra de Comerç. A tota la província, al 2018 es van distingir un total de 245 establiments.

Darrera actualització: 08.05.2019 | 14:13